باکتریها برق تولید میکنند:
محققان دانشگاه آرهوس در تحقیقات خود نشان دادند که باکتری هایی که زیر رسوبات اعماق دریاها زندگی می کنند الکترون هایی را آزاد می کنند که این جریان الکتریسیته برای تامین انرژی واکنش هایی که این باکتریها با باکتریهای تولیدکننده اکسیژن برقرار می کنند مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از میکروارگانیسم ها نیز همانند حیوانات با سوزاندن غذای خود با اکسیژن، انرژی به دست می آورند.
باکتری هایی که در لایه های عمیق تر رسوبات زندگی می کنند غذای خود را به دیگر ترکیبات آلی و به سولفات هیدروژن تبدیل می کنند.الکترونهایی که در مدت این واکنش آزاد می شوند در مسیر رسوبات حرکت می کنند و به سفر خود تا رسیدن به سطوح ادامه می دهند و در آنجا سایر باکتریها برای تولید اکسیژن مورد نیاز سایر ارگانیسم ها از این جریان الکتریسیته استفاده می کنند. در این انتقال برق میان میکروارگانیسم ها، الکترونها می توانند حتی از یک سانتیمتر و یا 20 هزار برابر ابعاد یک باکتری هم فراتر رود.
نتایج این کشف می تواند به بهبود تکنیکهای تولید برق توسط میکروارگانیسم ها و ایجاد سوخت های طبیعی کمک کند.
محققان شرکت انرژی پاک برای حل این مشکل پیشنهاد کردند از متان استخراج شده و تفاله باقیمانده به عنوان کود استفاده شود. قرار است اولین نیروگاه که از این سوخت استفاده میکند در ژوئن 2010 در کارولینای جنوبی شروع به کار کند. این نیروگاه شبیه به بسیاری از نمونههای مشابه در اروپاست و با 13 مرغداری بزرگ به منظور تهیه سوخت آلی قرارداد بسته است. این نیروگاه، برق تولیدی را به صنایع همگانی، کارخانهها و شرکت تعاونیهای روستایی خواهد فروخت.
حرکات بدن:
فیلمهای لاستیکی تولیدکننده توان که توسط مهندسان دانشگاه پرینستون ساخته شده ، میتوانند حرکات طبیعی بدن مانند تنفس و پیادهروی را برای توان دادن به تنظیمکنندههای قلب، گوشیهای موبایل و سایر افزارههای برقی به خدمت گیرند.
این ماده، که از نانوروبانهای سرامیکی جاسازی شده در داخل ورقه لاستیکی سیلکونه تشکیل شدهاست، هنگام خم شدن الکتریسیته تولید میکند و کارآیی زیادی در تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی دارد.
کفشهای ساخته شده از این ماده روزی خواهند توانست انرژی پیادهروی و دویدن را برای تغذیه افزارههای الکتریکی قابلحمل جمعآوری کنند. این ورقهها با قرار گرفتن بر روی ششها خواهند توانست حرکات تنفسی را به منبع تغذیه تنظیمکننده قلب تبدیل کنند و نیاز به جراحی برای تعویض باطریهای تغذیه آنها را برطرف کنند.
گروه پرینستون اولین تیمی است که با موفقیت سیلیکونه و نانوروبانهای تیتانات زیرکونات سرب (PZT) را ترکیب کرده است. PZT یک سرامیک پیزوالکتریک است به این معنا که با قرار گرفتن تحت فشار مکانیکی میتواند ولتاژ الکتریکی تولید کند. در بین تمام مواد پیزوالکتریک، PZT کارآترین میباشد و قادر است که 80 درصد انرژی مکانیکی اعمال شده را به انرژی الکتریکی تبدیل کند.
فرایند ساخت این پژوهشگران با تولید نانوروبانهای PZT شروع میشود. آنها در یک فرایند جداگانه این روبانها را در داخل ورقههای شفافی از پلاستیک سیلکونه جاسازی کرده و چیزی به نام «تراشههای پیزو-پلاستیک» درست کردند. سیلیکونه که در کاشتهای زیبایی و افزارههای پزشکی استفاده میشود یک ماده زیستسازگار است.
نیروی باد:
شاید به طور بالقوه بتوان نیاز جامعه جهانی به انرژی را به وسیله تبدیل انرژی باد به الکتریسیته با استفاده از توربینهای بادی جبران کرد. با وجود این که دریا از منابع انرژی باد فراوانی برخوردار است، اما توربینهای بادی به دلیل نوسانات طبیعی در جهت و قدرت باد قادر به تولید برق مداوم و پایدار نیستند.
با توجه به تحقیقات انجام شده در دانشگاه Deloware و Stony Brook میتوان برق خروجی از این منابع بادی دریایی را با انتخاب محلهای درست که از الگوهای آب و هوایی مناسب بهره میبرند و اتصال ژنراتورهای بادی به خطوط انتقال و تقسیم انرژی برق را پایدارتر و مداومتر از قبل کرد.
اگر بتوانیم الکتریسیته تولید شده توسط باد را پایدارتر کنیم، سهم بادها در برآوردن نیازهای بشر به برق بیشتر میشود و منابع تولید برق بیشتری برای انسان به وجود میآید.
بررسیها حاکی از آن است که هنگام طراحی سیستمهای انتقال قدرت براساس منابع تجدیدپذیر مانند باد باید فاکتورهای مهم هواشناسی که شامل جریانهای غالبا سیستمهای پرفشار و کمفشار است در مقیاس قابل توجهی در نظر گرفته شود.
ستاره دریایی:
گروهی از دانشمندان سوئدی با کشف یک پروتئین فلورسانت در ستاره دریایی موفق شدند از این جاندار ساکن اقیانوس ها انرژی الکتریکی تجدیدپذیر به دست آورند.ستاره های دریایی همواره در گروه جانورانی قرار داشتند که بیشترین ترس و وحشت را در میان انسان ها ایجاد می کنند.
اکنون گروهی از محققان دانشگاه گوتبورگ و دانشگاه فناوری چالمرز در سوئد به کشف جدیدی دست یافته اند که می تواند این جانداران به یک منبع مهم انرژی تجدیدپذیر تبدیل کند.این دانشمندان موفق شدند امکان تولید انرژی برق از یک پروتئین فلورسانت سبز رنگ (GFP) حاضر در این ارگانیسم دریایی را مورد آزمایش و بررسی قرار دهند.
دانشمندان سوئدی یک پانل از جنس دی اکسید سیلیکون با دو الکترود آلومینیومی ایجاد کردند. این دو الکترود از طریق چند قطره از این پروتئین فلورسانت که مستقیم از بدن ستاره دریایی استخراج شده بود تفکیک شدند و هر یک از الکترودها به یک سیم متصل شد. سپس این پانل در معرض نور ماوراء بنفش گذاشته شد و راندمان جذب فوتونها از سوی پروتئین مورد آزمایش قرار گرفت.
نتایج این آزمایش نشان داد که پروتئین فلورسانت ستاره دریایی شروع به انتشار الکترون و در نتیجه تولید برق کرد.به گفته این محققان در آینده و با تکامل این پانل ها ستاره دریایی می تواند به یک منبع عالی برای توسعه سیستم های تولید انرژی پاک تبدیل شود.
تولید برق ارزان از ریلهای قطار:
صحبت از قطارهای فوقمدرن همواره از هیجان خاصی برخوردار است. نسل جدید قطارهای سرعتی جهان که لوکوموتیوهای آنان نیز ساختار فوق آیرودینامیکی دارند نشاندهنده آن است که در سراسر جهان به طراحی قطارهای مجهز به فناوریهای پیشرفته توجه زیادی میشود.
تقریبا هر کسی که در نزدیکی ریلهای راهآهن زندگی میکند به شما خواهد گفت که قطارهای تندرو که اتفاقا شمار آنها به سرعت در حال افزایش است در حین حرکت روی ریل جریان قابل توجهی از باد تولید میکنند.
شاید برای بسیاری از افراد این جریان هوا چیزی چندان عجیب و هیجانانگیزی نباشد اما برای طراحان صنعتی نظیرکوان جینگ و الساندرو لئونتی نباید از کنار کوچکترین تحولاتی که میتوان از آنها برای تولید انرژی استفاده کرد بیتفاوت عبور کرد. آنها برای اینکه ایدهشان را به واقعیت تبدیل کنند به فکر نصب دستگاهی روی ریل قطار افتادهاند که همزمان با عبور قطار از روی ریل، جریان هوای تولید شده توربین موجود در این مجموعه را به گردش درآورده و در نتیجه الکتریسیته تولید کند.
این دستگاه که تحت عنوان T-box شناخته میشود قابلیت نصب روی ریل راهآهن و خطوط ریلی مترو را نیز دارد و جدای از این دو مکان از پیش در نظر گرفته شده میتوان از آن در سایر نقاطی که همواره منابع مستعد تولید انرژی به هدر میروند استفاده کرد.
تاریخ : چهارشنبه 92/5/16 | 12:59 صبح | نویسنده : | نظرات ()